Wat doet een cosmetisch arts precies?

Uw ingreep laten uitvoeren door een cosmetisch arts

Bent u van plan een cosmetische ingreep te laten uitvoeren? Dan kunt u dit het beste overlaten aan een cosmetisch arts. Een cosmetisch arts biedt u namelijk vele voordelen. Wat kan een cosmetisch arts voor u doen? Hoe gaat hij/zij te werk en wat levert u dit op? Meer hierover leest u in dit blog.

Wat kan een cosmetisch arts voor u betekenen?

De cosmetisch arts kan veel voor u betekenen en is de aangewezen persoon om u van uw rimpels af te helpen. Misschien heeft u veel last van fronsrimpels of wellicht kraaienpootjes. De cosmetisch arts gaat diverse vormen van huidveroudering tegen. Zo kan hij of zij ervoor zorgen dat uw fronsrimpels of kraaienpootjes verdwijnen, maar ook hangende mondhoeken, kinrimpels of nekbanden tegengaan. Doordat de arts de juiste expertise in huis heeft, voelt uw huid straks weer als nieuw aan en oogt deze tevens jonger. En dat allemaal middels een snelle doch effectieve ingreep. Een cosmetisch arts kan behalve rimpels wegnemen ook zorgen voor meer volumeherstel. Eveneens kan deze permanente make-up zetten en uw wenkbrauwen liften. U ziet dat er tal van ingrepen zijn die een cosmetisch chirurg kan uitvoeren.

Kies alleen voor een echte specialist

Het belangrijkste om over na te denken bij de keuze voor een cosmetisch arts, is of u te maken heeft met een echte specialist. Alleen een echte specialist kan u verzekeren van een veilige ingreep. Ook weet u hierbij zeker dat de ingreep snel doch op effectieve wijze plaats zal vinden. U weet dan bijvoorbeeld zeker dat u straks van uw kraaienpootjes of andere rimpels af bent. Bij een specialist is het veelal mogelijk uw behandeling geheel op maat samen te stellen.

Hoe gaat de cosmetisch arts te werk?

Bij de keuze voor een cosmetisch arts, is het goed te kijken of uw arts naar keuze BIG-geregistreerd is. Alleen dan is een veilige behandeling gegarandeerd, omdat deze registratie een bewijs is van de kennis en kunde van de cosmetisch arts. Pas op voor personen die zich voordoen als cosmetisch arts en dit in werkelijkheid niet zijn. Bij uw behandeling injecteert de cosmetisch arts de gewenste plek met botuline toxine. Het effect hiervan is dat uw spieren minder snel samentrekken en u minder ongewilde bewegingen maakt. Dit zorgt ervoor dat uw rimpels verdwijnen. De precieze hoeveelheid botuline wordt door de arts met zorg samengesteld en vervolgens middels kleine prikken in uw huid gespoten. Al na twee weken is het resultaat van de ingreep al zichtbaar. Voor een veilige ingreep, snel en effectief resultaat en een wederom stralende huid, is een cosmetisch arts de juiste keuze!