Darmklachten? Doe een PDS test!

Test voor Prikkelbare Darm Syndroom

Denk je dat je last hebt van darmklachten? Het Prikkelbare Darm syndroom komt bij veel mensen voor. Daarbij is sprake van een spastische darm. Om erachter te komen of jouw darmklachten ook de oorzaak zijn van het Prikkelbare Darm Syndroom, kun je een speciale test doen: de PDS test. Hiermee kan de oorzaak van je darmklachten achterhalen. Meer over chronische darmklachten en het stellen van een diagnose met behulp van een betrouwbare test lees je hieronder.

Prikkelbare darm syndroom

Het prikkelbare darm syndroom (PDS) is een verstoring van de functie van het maag-darmkanaal. Deze verstoring komt vooral in de dikke darm voor. Het syndroom kenmerkt zich door buikkrampen, buikpijn, een opgezette buik of winderigheid en problemen met de ontlasting. Wanneer je last hebt van PDS ervaar je vaak verstopping of diarree. Je darm maakt te veel of juist te weinig bewegingen. Deze bewegingen worden ook wel verkrampingen of spasmen genoemd. Veel mensen hebben ook nog last van extra gevoelige zenuwen in de darmwand.

Een betrouwbare test

Om de diagnose PDS te kunnen stellen, moet er een test worden uitgevoerd. De diagnose kan pas worden gesteld nadat alle mogelijke oorzaken voor de klachten zijn uitgesloten. Met een test worden daarom meerdere analyses tegelijk uitgevoerd worden. Dit vergroot de kans om de oorzaak van de klachten te achterhalen. Het geeft hoop dat bij een breed onderzoek bij de helft van de mensen de achterliggende oorzaak van chronische darmklachten kan worden opgespoord.

Betrouwbare PDS test

Herken je de klachten van het prikkelbare darm syndroom? Heb je regelmatig last van buikpijn, misselijkheid, vermoeidheid, maagklachten, dunne ontlasting of juist constipatie? Dan raden wij je aan om een test uit te laten voeren. Deze test wordt uitgevoerd in een laboratorium en de uitslagen worden geïnterpreteerd door een arts. Zo krijg je meer duidelijkheid over je klachten en wat je er aan kunt doen. Meer info over PDS test vind je onder link.

Wat zijn jouw ervaringen met het opsporen van darmklachten? Deel je ervaringen met ons via het online contactformulier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *