Opgeblazen gevoel

Opgeblazen gevoel? Drink thee!

Onze tips voor een opgeblazen gevoel

Heeft u soms het gevoel dat uw buik opgeblazen is? Dit kan erg vervelend en zelfs pijnlijk zijn. Hier wilt u zo snel mogelijk vanaf. Het heeft vaak te maken met een weekendje meer eten of een avondje uit. U krijgt dan meer binnen dan u normaal doet en dat kan een opgeblazen gevoel in uw buik veroorzaken. In sommige gevallen kan dit ook met andere zaken te maken hebben en is voeding niet per se de oorzaak. We vertellen u graag meer over een opgeblazen gevoel en wat u er zelf aan kunt doen.

Vezelrijk eten is essentieel

Eet u vaak snack-voeding dat veel zetmeel bevat? Dan kan dit op den duur zorgen voor een opgeblazen gevoel. Dat komt omdat uw maag moeite heeft met het voedsel verteren. Een aantal kleine aanpassingen in uw voedingspatroon kunnen ervoor zorgen dat u de kans op een opgeblazen gevoel vermindert. Daarnaast kan het helpen om bepaalde voeding juist toe te voegen, zoals vezelrijke voeding. Verder helpt groene thee ontzettend goed voor de spijsvertering en kan ervoor zorgen dat u sneller van het opgeblazen gevoel af bent!

Aanhoudende klachten wijzen op intolerantie

Heeft u een allergie of intolerantie voor bepaalde voedingsmiddelen? In sommige gevallen kan dit de oorzaak zijn van een opgeblazen gevoel in de buik. Als u dit niet heeft, heeft u het misschien ontwikkeld, maar weet u er nog niets van. Als het opgeblazen gevoel lang aanhoudt en u ervaart er ook op andere manieren last van, is het verstandig om uw huisarts te raadplegen. Drink daarnaast kruidenthee zonder cafeïne, zodat uw maag niet nog meer van streek raakt.

Alle kleine beetjes helpen

Als bovenstaande tips niet werken of niet van toepassing zijn, zijn er mogelijk andere oorzaken van uw opgeblazen gevoel. Eet u misschien veel in één keer met lange pauzes van niets daarna? Dan kunt u een opgeblazen gevoel krijgen omdat uw maag zoveel in één keer moet verteren. Probeer vaker kleinere hoeveelheden te eten. Dit houdt uw maag aan het werk en voorkomt een opgeblazen gevoel. Ook het drinken van thee of een kopje warm water met citroen doet wonderen. Probeer het eens!

Heeft u zelf vaak last van een opgeblazen gevoel? Of kent u een goed reddingsmiddel? Laat het ons weten via de contactpagina!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *